Espoon asuntomessut / Twilight

OMAKOTITALO TWILIGHT

Suunnitteluperusteet ja laatu Suunnittelun tavoitteena on ollut luoda moderni puutalo perinteisin rakennustavoin ja -materiaalein. Rakennus on sijoitettu katutilaan asemakaavan hengen mukaisesti; katutilaa virittää työtilan tuominen katualueeseen suoraan liittyväksi. Tontin luontainen korkeuserojen vaihtelu on tuotu rakennuksen arkkitehtuuriin ja sisätilojen muodostukseen; rakennuksesta ulos ja sisätilasta toiseen avautuu mielenkiintoisia näkymiä. Toiminnat on sijoitettu rakennukseen luontevasti eri tasoille, työtilan sijoitus mahdollistaa asiakasliikenteen, mutta sallii myös osallistumisen perheen hoitoon ja toteuttaa tavoitteen turvallisesta kodista yhdistettynä koululaisten vanhemman työskentelyyn kotona.

Materiaalit Rakennuksessa on käytetty puuta päämateriaalina sekä ulkona että sisällä. Maalaukseen on käytetty perinteisiä öljymaaleja ja sävytettyä pellavaöljyä. Katemateriaali on konesaumattu pelti. Sokkelia ja tukimuuria on päällystetty osin liuskekivellä.

”Koko messualueen helmenä voidaan pitää Villa Twilightin kodinhoitohuonetta. Kun sitä ei käytetä, se kätkeytyy kolmen liukuoven taakse vieden vain vähän enemmän tilaa kuin kaapiston syvyys. Valaisimet antavat läpikuultavien ovien ansiosta valoa myös takka- ja pukuhuoneeseen. Ratkaisu on erittäin tyylikäs ja tunnelma rauhallinen, kuin riisipaperiseinillä varustetussa japanilaisessa talossa.”

Tekniikan maailma, 15/2006

Katso myös Avotakka, 08/2006 ja Deko 04/2006.